Budinca de creier de porc cu dovlecei
PrinteazaBudinca de creier de porc cu dovlecei din: creier de porc, ceapa, unt, cascaval, smantana, dovlecel, sare, piper, concentrat de legume.
- 300 g creier de porc
- 1 ceapă
- 50 g unt
- 150 g caşcaval
- 100 ml smântână
- 1 dovlecel
- sare
- piper
- concentrat de legume
Mod de preparare:
Pui creierul de porc la foc, în apă cu sare. Dovlecelul îl cureţi de coajă, îl tai pe lungime în felii mai groase şi le rumeneşti în unt pe ambele părţi. In untul rămas în tigaie căleşti ceapa tocată marunt.
Creierul fiert îl scurgi de apă, îl marunţeşti cu furculiţa şi îl amesteci uşor cu ceapa călită, adăugând concentrat de legume, sare şi piper. Intr-o tavă termorezistentă aşezi feliile de dovlecel, peste acestea pui creierul cu ceapa şi acoperi cu smântână, peste care presari caşcavalul ras.
Dai tava la cuptor la foc potrivit, pentru 15 minute. Serveşti preparatul cald sau rece.
Pofta buna!