Budinca de creier si ciuperci
PrinteazaBudinca de creier si ciuperci din: creier, otet, ciuperci, ceapa, telemea, miez, lapte, faina, smantana, oua, unt, piper, marar, pesmet, parmezan, sare.
- 500 g creier de porc sau de viţel
- 1 lingură oţet
- 150 g ciuperci
- 100 g ceapă
- 100 g telemea
- 150 g miez de franzelă mai veche de 1 zi
- 300 ml lapte
- 50 g făină
- 250 g smântână
- 4 ouă
- 100 g unt
- 1 vârf de cuţit piper
- 1 lingură mărar sau pătrunjel tocat
- câte 10 g pesmet şi margarina pentru tavă
- 2 linguri parmezan ras
- sare
Mod de preparare:
Inmoi pâinea în lapte. Cureţi, speli şi toci mărunt ceapa şi ciupercile. Le căleşti în 50 g unt încins, le acoperi cu un capac şi le laşi la foc mic, până scad.
Opăreşti creierul cu apă şi oţet, îl scurgi şi îl cureţi de pieliţe, apoi îl mărunţeşti. Amesteci creierul cu pâinea nestoarsă, 50 g unt moale, legumele călite, brânza fin rasă, smântână, gălbenuşurile, mărarul fin tocat, făina, piper şi sare.
Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în compoziţie. Torni amestecul într-o formă de chec unsă şi tapetată.
O introduci într-un vas cu apă caldă şi împreună cu acesta în cuptor, la foc mediu, 1 oră. Dacă budinca se rumeneşte prea tare, după 30 de minute o acoperi cu hârtie de copt şi reduci focul la mic.
Serveşti budinca fierbinte, presărată cu parmezan ras şi decorată cu verdeaţă.
Budinca de creier si ciuperci
Pofta buna!