Budincă de creier

Printeaza

 Budincă de creier

Ingrediente:Budincă de creier

  • 1 creier mare de vacă
  • 5 albuşuri
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 linguriţă mărar tocat
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper
  • puţină făină

Sosul: 1 ceaşcă smîntînă,1/2 ceaşcă lapte, 1 lingură rasă făină, 1 lingură unt, puţin mărar tocat, sare.

 

Mod de preparare:

Se fierbe creierul, se trece prin sităşi se amestecă cu ceapa tocatăşi prăjită în unt, cu mărarul, sarea, piperul, pesmetul, iar la sfîrşit cu albuşurile bătute spumă.

Se toarnă compo-ziţia într-o formă cu capac unsă cu unt şi presărată cu făină forma trebuie să fie numai trei sferturi plină.

Se pune lafiert într-un vas cu apă timp de 45 min.

Se prăjeşte uşor făina în unt şi se stinge cu lapte. Se adaugă smîntîna, mararul şi sarea. Se lasă să dea un clocot, douăşi se serveşte cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.