Budincă de creier
PrinteazaBudincă de creier
- 1 creier mare de vacă
- 5 albuşuri
- 2-3 linguri pesmet
- 1 linguriţă mărar tocat
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- sare
- piper
- puţină făină
Sosul: 1 ceaşcă smîntînă,1/2 ceaşcă lapte, 1 lingură rasă făină, 1 lingură unt, puţin mărar tocat, sare.
Mod de preparare:
Se fierbe creierul, se trece prin sităşi se amestecă cu ceapa tocatăşi prăjită în unt, cu mărarul, sarea, piperul, pesmetul, iar la sfîrşit cu albuşurile bătute spumă.
Se toarnă compo-ziţia într-o formă cu capac unsă cu unt şi presărată cu făină forma trebuie să fie numai trei sferturi plină.
Se pune lafiert într-un vas cu apă timp de 45 min.
Se prăjeşte uşor făina în unt şi se stinge cu lapte. Se adaugă smîntîna, mararul şi sarea. Se lasă să dea un clocot, douăşi se serveşte cald.
Pofta buna!