Budincă de dovleac cu nucă
PrinteazaBudincă de dovleac cu nucă din: dovleac, oua, zahar, nuca, unt, zahar vanilat, scortisoara.
- 300 g dovleac
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 150 g nucă măcinată
- 50 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
- scorţişoară
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl căleşti în unt cu scorţişoară după gust şi după ce s-a înmuiat îl dai deoparte.
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi încorporezi treptat nuca măcinată, gălbenuşurile, vanilia şi la sfârşit dovleacul călit. Răstorni compoziţia într-un vaş uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi dai budinca la cuptor pentru 20-30 de minute.
Poţi s-o serveşti, mai ales copiilor din familie, îmbunătăţită cu un moţ de frişcă!
Budincă de dovleac cu nucă
Poftă bună!