Budincă de dovleac cu nucă

Printeaza

Budincă de dovleac cu nucă din: dovleac, oua, zahar, nuca, unt, zahar vanilat, scortisoara.

Ingrediente:Budincă de dovleac cu nucă

  • 300 g dovleac
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 150 g nucă măcinată
  • 50 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleacul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl căleşti în unt cu scorţişoară după gust şi după ce s-a înmuiat îl dai deoparte.

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi încorporezi treptat nuca măcinată, gălbenuşurile, vanilia şi la sfârşit dovleacul călit. Răstorni compoziţia într-un vaş uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi dai budinca la cuptor pen­tru 20-30 de minute.

Poţi s-o serveşti, mai ales copiilor din fami­lie, îmbunătăţită cu un moţ de frişcă!

Budincă de dovleac cu nucă

Budinca de dovleac cu nuca

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.