Budinca de dovleac
PrinteazaBudinca de dovleac
- 150 g dovleac
- 200 g orez
- 150 g mere
- 300 ml lapte
- 4 ouă
- 1 lingură margarină
- 3/2 linguriţă scorţişoară
- zahăr
- 2 linguri pesmet
- un praf de sare
Mod de preparare:
Alegi şi speli orezul şi-l pui să fiarbă în apă. Nu-I laşi să fiarbă complet, ci numai pe jumătate. Apoi îl scurgi de apă şi-l pui din noua fiert cu laptele zahărul, scorţişoara şi un praf de sare, amestecând din când în când.
Intre timp, cureţi merele şi dovleacul şi le treci separat prin răzătoarea cu ochiuri mari. Scurgi merele de zeamă şi le amesteci cu dovleacul şi pesmetul.
După ce a fiert orezul, îl laşi să se răcească şi îi adaugi pe rând gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă şi pesmetul amestecat cu merele şi dovleacul. Ungi cu margarină un vas care merge la cuptor şi în care îţi încape budinca, torni compoziţia şi o dai la foc potrivit.
Când e gata, o laşi să se răcească în forma în care s-a copt şi apoi o scoţi pe un platou. Călduţă e foarte bună, căci rece se întăreşte prea mult. Aşezi pe marginea budincii triunghiuri de dovleac fiert şi cubuleţe de mere crude, iar în mijloc „împrăştii” câteva cubuleţe de dovleac.
Budincă de dovleac
Poftă bună!
Nu-mi place budinca de dovleac.