Budinca de dovlecei cu marar
PrinteazaBudinca de dovlecei cu marar din: dovlecei, oua, branza, piept de pui, marar, ardei iute, busuioc, pesmet, sos de soia, sare, piper, apa, unt, smantana.
- 2 dovlecei
- 8 ouă
- 500 g brânză (250 g brânză de vaci + 250 g telemea)
- 1 piept de pui, dezosat
- 1 legătură mărar
- 1/4 ardei iute
- busuioc
- pesmet
- sos de soia
- sare
- piper
- apă
- puţin unt
- smântână
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui în feliuţe subţiri şi-l pui la macerat în amestecul de sos de soia şi condimente şi subţiat cu puţină apă, în care ai pus ardeiul iute tocat mărunt. Tai dovleceii rondele, le sărezi şi le laşi la scurs în strecurătoare.
Amesteci cele două feluri de brânză cu 6 ouă bătute. Intr-o formă de iena, bine unsă cu unt şi presărată cu pesmet, pui un strat de rondele de dovlecei, bine scurse, apoi fâşii de pui. Continui cu amestecul de brânză cu ouă, apoi repeţi cu stratul de dovlecei, pui şi brânză cu ou, iar ultimul strat trebuie să fie de dovlecei.
Deasupra pui cele 2 ouă rămase, bătute bine şi condimentate, apoi amestecate cu mărarul tocat. Introduci tava în cuptor, acoperită cu capacul sau cu folie de aluminiu. Coci la foc mediu, 50-60 de minute. Serveşti preparatul cu smântână.
Budinca de dovlecei cu marar
Pofta buna!