Budinca de dovlecei pane

Printeaza

Budinca de dovlecei pane din:dovlecei, oua, faina, ulei, cascaval, smantana, paturnjel.

Ingrediente:Budinca de dovlecei pane

  • 3-4 dovlecei tineri
  • 2 oua
  • putina faina
  • ulei pentru prajit
  • cascaval sau branza rasa
  • smantana
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii circa o jumatate de centimetru, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda.

Se tamponeaza cu un servet, se dau prin faina si ou si se prajesc in uleiul bine incins sa fie aurii.

Se scot cu o lingura gaurita ca sa se scurga uleiul, apoi se asaza intr-un vas de iena. Peste fiecare strat de dovlecei se presara cascaval ras sau telemea rasa.

Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste cascavalul (sau branza). Se servesc fierbinti, cu putina smantana si patrunjel verde tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.