Budinca de dovlecei pane
PrinteazaBudinca de dovlecei pane din:dovlecei, oua, faina, ulei, cascaval, smantana, paturnjel.
- 3-4 dovlecei tineri
- 2 oua
- putina faina
- ulei pentru prajit
- cascaval sau branza rasa
- smantana
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja, se taie felii circa o jumatate de centimetru, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda.
Se tamponeaza cu un servet, se dau prin faina si ou si se prajesc in uleiul bine incins sa fie aurii.
Se scot cu o lingura gaurita ca sa se scurga uleiul, apoi se asaza intr-un vas de iena. Peste fiecare strat de dovlecei se presara cascaval ras sau telemea rasa.
Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste cascavalul (sau branza). Se servesc fierbinti, cu putina smantana si patrunjel verde tocat.
Pofta buna!