Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras
PrinteazaO reteta delicioasa de Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras din: mozzarella, dovlecei, praz, ierburi aromatice, ou, amidon, parmezan, ulei de masline extravirgin, pesmet, usturoi, sare, piper si ardei gras.
- 150 g mozzarella (sau caşcaval)
- 3 dovlecei medii (zucchini)
- 1 fir de praz
- 1 legătură de ierburi aromatice mixte tocate (busuioc, pătrunjel, cimbru şi salvie)
- 1 ou
- 1 lingură amidon
- 3 linguri parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri pesmet
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
pentru crema de ardei:
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Spală ardeii şi taie-i bucăţi. Pune-i într-un cas¬tron de sticlă cu 2 linguri de ulei de măsline şi cu un praf de sare şi coace-i 15 minute în cuptor la 750 W. Pune-i apoi în blender şi pasează-i până când obţii un piure.
Spală şi taie rondele dovleceii, toacă mărunt prazul şi prăjeşte-l 8 minute într-un castron de sticlă cu 2 linguri ulei de măsline. Adaugă dovleceii, ierburile tocate şi usturoiul pisat. Lasă-le în cuptor încă 8 minute, apoi pune-le să se răcorească.
Incorporează gălbenuşul, amidonul, pesmetul, potriveşte gustul de sare. Bate albuşul spumă şi încorporează-l uşor în compoziţie. Imbracă în hârtie de copt interiorul unei forme dreptunghiulare de sticlă şi pune în ea straturi din compoziţie, alternând cu straturi din felii de mozzarella (păstrează puţină pentru decor). Presară parmezan ras pe toată suprafaţa.
Coace budinca, în cuptorul setat la funcţia grill, la putere maximă. Când este gata, las-o să se răcorească şi taie-o bucăţi. Serveşte-o cu piureul de ardei, decorată cu bucăţele de mozzarella si frunzuliţe de ierburi aromatice.
Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras
Pofta buna!