Budinca de dovlecei si orez
PrinteazaBudinca de dovlecei si orez din: dovlecei, orez, telemea, oua, faina, pesmet, ciuperci, ceapa, marar, iaurt, ulei.
- 400 g dovlecei
- 3 linguri orez
- 200-250 g telemea
- 5 ouă
- 2 linguri făină
- 1 lingură pesmet
- 100 g ciuperci felii conservate în saramură
- 2 cepe
- 1 legătură mărar
- 150 ml iaurt sau smântână
- 75 ml ulei
Mod de preparare:
Toci mărunt ceapa şi o căleşti în ulei, împreună cu ciupercile. Laşi orezul să se umfle într-o cană de apă fierbinte. Cureţi dovleceii parţial de coajă şi îi razi fin.
Amesteci dovleceii raşi cu orezul scurs, ceapa, ciupercile, 3 ouă bătute, mărarul tocat, făina, pesmetul şi brânza rasă. Sărezi şi condimentezi amestecul.
Ungi o tava cu ulei sau unt, torni compoziţia şi, peste ea, ouăle rămase, bătute cu iaurtul. Coci budinca 35-40 de minute, la foc mediu, până se rumeneşte. O serveşti călduţă sau rece.
Budinca de dovlecei si orez
Pofta buna!