Budincă de fasole verde cu rosii

Printeaza

Budincă de fasole verde cu rosii

Ingrediente:Budincă de fasole verde cu rosii

  • 1 kg fasole verde
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3-4 roşii
  • 6 ouă
  • 50 g costiţă afumată
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 lingură făină
  • 1 legă­tură verdeaţă
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Speli bine fasolea şi o pui la fiert în apă cu sare. Opăreşti apoi roşiile, le cureţi de pieliţe şi le tai cubuleţe. Tai costiţa feliuţe, o pui să se prăjească în puţin ulei, apoi adaugi ceapa tăiată mărunt şi le laşi să se rumenească împreună.

Ungi un vas cu ulei şi aşezi un strat de fasole, unul de roşii, unul de costiţă cu ceapa prăjită şi continui până le termini pe toate. Amesteci apoi gălbenuşurile cu laptele şi făina, iar separat baţi albuşurile spumă.

Adaugi albuşurile în compoziţia de găbenuşuri, pui verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi torni sosul peste fasole şi roşii. Dai budinca la cuptor pentru 20-25 de minute să se gratineze.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Buna budinca de fasole verde.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.