Budinca de fasole verde si cascaval
PrinteazaBudinca de fasole verde si cascaval din: fasole verde, unt, ulei, faina, lapte, oua, cascaval, sos de rosii, sare.
- 800 g fasole verde
- 4 linguri unt
- 1 lingură ulei
- 3 linguri făină
- 200 ml lapte
- 3 ouă
- 100 g cascaval
- sare
- 5 linguri sos de rosii
Mod de preparare:
Fierbi fasolea în apă cu sare, după care o scurgi şi o laşi la răcorit.
Topeşti untul în tigaie, adaugi făina şi laptele şi amesteci până se ingroaşă sosul şi se desprinde de pe margini. Dai deoparte, laşi la răcorit, încorporezi gălbenuşurile, unul câte unul, şi jumătate din caşcavalul ras.
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi le încorporezi în sos. Ungi cu ulei o tavă, amesteci fasolea cu sosul şi o aşezi în ea.
Întinzi sosul de roşii, presari caşcavalul rămas şi dai la cuptor 50-60 de minute.
Budinca de fasole verde si cascaval
Pofta buna!