Budinca de ficat
Printeaza
O reteta gustoasa de budinca din: ficat de porc, galbenusuri, pesmet, unt, ceapa, patrunjel, magiran, piper, ienibahar si sare.
- 400 g ficat de porc
- 5 gălbenuşuri
- 6 linguri pesmet
- 3 linguri de unt
- 1 ceapă mare
- 1 legătură de pătrunjel verde
- maghiran
- 1 vârf de cuţit de piper
- 1 vârf de cuţit de ienibahar
- 1 linguriţă sare
Mod de preparare :
Tai ceapa mărunt şi o căleşti într-o lingură de unt. Speli ficatul, îl cureţi, îl tai cubuleţe şi îl amesteci cu ceapa, cu pătrunjelul tocat mărunt, maghiranul, piperul şi ienibaharul.
Restul de unt îl freci spumă, îl amesteci cu gălbenuşurile, sarea şi îl adaugi peste ficat. Mai pui şi pesmetul şi torni compoziţia într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet.
Pui forma într-o tavă cu apă şi o dai la cuptor aproximativ 1 oră.
Pofta buna!