Budinca de ficat cu verdeata
PrinteazaBudinca de ficat cu verdeata din: ficat, carne, smantana, oua, verdeata, menta, sare, piper.
- 250 g ficat
- 250 g carne tocată
- 1 cană cu smântână
- 3 ouă
- 1/2 franzelă
- verdeaţă tocată
- piper măcinat
- mentă tocată
- sare
- unt
Mod de preparare:
Curăţaţi ficatul de pieliţe, clocotiţi-l, scurgeţi-l şi treceţi-l prin maşina de tocat, amestecaţi cu carnea tocată, franzela farâmiţată, gălbenuşurile, sarea, piperul, verdeaţa tocată şi smântână. Omogenizaţi.
Ungeţi o tavă sau o cratiţă înaltă cu unt (până sus), puneţi amestecul, acoperiţi cu albuşurile bătute spumă tare, amestecaţi uşor cu furculiţa, daţi tava la cuptor, la foc potrivit, 40 min.
Serviţi budinca tăiată felii groase, cu pâine proaspătă sau prăjită, lângă vin roşu.
Pofta buna!