Budinca de ficat

Printeaza

Budinca de ficat

Ingrediente:Budinca de ficat

  • 500 g ficat
  • 250 g carne macră tocată
  • 1-2 cepe
  • 3- 4 felii pâine
  • 3 ouă
  • un pahar lapte
  • 1 lingură condimente

 

Mod de preparare:

Fierbi ficatul în apă cu sare, îl laşi să se răcească, apoi îl dai prin maşina de tocat, într-o cratiţă cu puţin ulei căleşti ceapa tocată mărunt, adaugi ficatul, carnea tocată, precum şi feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse.

Amesteci bine totul şi aşezi compoziţia la foc mic 10 minute, după care o dai la o parte. Când s-a răcorit pui ouăle şi 1 lingură condimente.

Amesteci până când sunt perfect încorporate. Torni com­poziţia într-o tavă unsă cu unt şi o dai la cuptor să se coacă, la foc potrivit. E bună caldă, dar şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.