Budincă de fidea cu fructe
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca cu: fidea, lapte, branza de vaci, oua, zahar tos, ananas, pere, sare, zahar vanilat, lamaie, unt, pesmet, zahar.
- 250 g fidea
- 500 ml lapte dulce
- 200 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 100 g zahăr tos
- o conservă ananas
- două pere
- un sfert de linguriţă cu sare
- două pliculeţe zahăr vanilat
- o lămâie
- unt
- pesmet
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Fideaua se fierbe împreună cu laptele duce şi cu jumătate din cantitatea de sare şi se lasă să se răcească. Se pune într-un vas mai mare, se adaugă brânza de vaci, zahărul tos, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie.
Se adaugă ouăle mixate separat împreună cu restul de sare, ananasul din conservă scurs de suc şi tăiat mărunt. Perele se spală, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun peste restul de ingrediente.Se amestecă cu o lingură până se încorporează toate ingredientele, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmet.
Se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit până ce deasupra se formează o crustă de culoare aurie. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie bucăţi.
Budincă de fidea cu fructe
Pofta buna!