Budinca de fidea
PrinteazaBudinca de fidea din: fidea, branza, ou, zahar, unt, sare, faina.
- 300 g fidea
- 3 linguri brânză de vaci
- un ou
- 3 linguri zahăr tos
- 2 linguri unt
- o linguriţă zahăr vanilat
- o lingură zahăr pudră
- sare
- o lingură făină sau pesmet şi unt pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Fideaua se pune la fiert în apă clocotindă cu sare şi„ după ce a fiert, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă bine.
Intr-un castron, se freacă untul spumă şi se adaugă, pe rând şi încetul cu încetul, frecând în continuare, gălbenuşul şi zahărul, brânza, zahărul vanilat, albuşul bătut spumă, sarea necesară şi fideaua fiartă.
Acest amestec se toarnă într-un vas de Jena, neuns, dar tapetat cu faină, vas care se pune într-alt vas cu apă fierbinte şi amândouă se bagă în cuptor, la foc potrivit şi se lasă 30 de minute.
Aceeaşi compoziţie, turnată într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet, se fierbe, tot 30 de minute, la bain-marie.
Când este gata, se răstoarnă pe un platou şi se serveşte după ce s-a presărat deasupra zahăr pudră.
Pofta buna!