Budinca de franzela si fructe in amestec
PrinteazaBudinca de franzela si fructe in amestec din: franzela, ua, unt, compot, zahar, pesmet, mere, pere, banane, smochine.
- 1 franzelă veche
- 4 ouă
- 2 linguri cu unt
- 200 g zahăr
- 1 borcan cu compot
- 2 linguri cu pesmet
- 1 kg fructe de sezon: mere, pere, banane, smochine, zahăr
Mod de preparare:
Tăiaţi franzela felii de aceeaşi grosime, aşezaţi pâinea pe un fund de lemn şi stropiţi cu zeamă de compot. întoarceţi feliile pe ambele părţi şi umeziţi-le bine, apoi fărâmiţaţi-le. Ungeţi cu unt o formă de sticlă sau o formă teflonată, aşezaţi pâinea pe suprafaţa tăvii.
Spălaţi ouăle, separaţi gălbenuşurile într-un castron adânc şi puneţi deasupra lor jumătate din cantitatea de zahăr.
Frecaţi amestecul cu lingura de lemn, adăugaţi puţină sare, continuaţi operaţia până se topeşte zahărul. Puneţi peste crema aceasta 1 lingură cu unt, adăugaţi restul de zahăr şi omogenizaţi învârtind lingura într-un singur sens.
Curăţaţi fructele de coajă şi seminţe, tăiaţi-le romburi şi amestecaţi cu crema. Bateţi spumă albuşurile, turnaţi peste cremă şi amestecaţi cu furculiţa de jos în sus.
Răsturnaţi crema peste pâinea fărâmiţată din tavă. Puneţi tava în cuptorul cald pentru 40 min.
Răciţi budinca în tavă, tăiaţi cât este călduţă, pudrată cu zahăr sau cu zahăr şi scorţişoară.
Este bună de pe o zi pe alta.
Pofta buna!