Budinca de franzela si fructe
PrinteazaBudinca de franzela si fructe din: chifle, oua, unt, zahar, pesmet, fructe, sare.
- 4 chifle sau 1 franzelă
- 4 ouă
- 2 linguri cu unt
- 200 g zahăr
- 2 linguri cu pesmet
- 1 kg fructe de sezon (struguri, pepene galben, pere)
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi franzela de coajă, lăsaţi-o în apă rece, presaţi-o până când nu mai are apă, farâmiţaţi-o şi aşezaţi-o răsfirat într-un vas adânc. Separat, frecaţi energic galbenuşurile, 1 lingură cu unt, 1 cană cu zahăr şi sare.
Când arată ca o cremă, adăuga fructele spălate, curăţate şi tăiate felii mici, amestecaţi cu miezul de pâine farâmiţat şi cu albuşurile bătute spumă tare.
Omogenizaţi amestecul cu o furculiţă şi coaceti 40 min într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Lăsaţi să se răcorească, tăiaţi pătrate şi pudraţi cu zahăr farin.
Serviţi desertul călduţ.
Pofat buna!