Budinca de franzela

Printeaza

Budinca de franzela din: franzela, unt, zahar, oua, migdale, stafide, pesmet.

Ingrediente:Budinca de franzela

  • miezul de la 3 franzele
  • o lingură cu vârf unt proas­păt
  • 4 linguri cu vârf zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 100 g migdale
  • 100 g stafide albe
  • unt şi pesmet pentru uns şi tapetat

 

Mod de preparare:

Untul, pus într-un castron de porţelan, se freacă spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile, apoi, rând pe rând, migdalele opărite, curăţate de coajă şi tăiate în felii subţiri, miezul de franzelă înmuiat în lapte şi sfărâmat în mână, stafidele şi albuşurile bătute spumă.

După ce s-au pus gălbenuşurile, se amestecă uşor, se toarnă compoziţia într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi se coace o jumătate de oră la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.