Budinca de franzela
PrinteazaBudinca de franzela din: franzela, unt, zahar, oua, migdale, stafide, pesmet.
- miezul de la 3 franzele
- o lingură cu vârf unt proaspăt
- 4 linguri cu vârf zahăr pudră
- 4 ouă
- 100 g migdale
- 100 g stafide albe
- unt şi pesmet pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Untul, pus într-un castron de porţelan, se freacă spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile, apoi, rând pe rând, migdalele opărite, curăţate de coajă şi tăiate în felii subţiri, miezul de franzelă înmuiat în lapte şi sfărâmat în mână, stafidele şi albuşurile bătute spumă.
După ce s-au pus gălbenuşurile, se amestecă uşor, se toarnă compoziţia într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi se coace o jumătate de oră la foc potrivit.
Pofta buna!