Budinca de fulgi de ovaz
PrinteazaBudinca de fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, lapte, unt, zahar, oua, lamaie, pesmet, sare.
- 100 g fulgi de ovăz
- 500 ml lapte
- 40 g unt
- 30 g zahăr praf
- 2-3 ouă
- coaja rasă de pe o jumătate de lămâie
- 2 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare:
Se pun la fiert, în aceeaşi oală, laptele şi zahărul. Când laptele îndulcit începe să fiarbă, se adaugă fulgii de ovăz, amestecând bine cu o lingură de lemn, până când începe să clocotească.
Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
După ce amestecul de lapte îndulcit şi fulgi de ovăz s-a răcit, se adaugă, pe rând şi frecând mereu, gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie şi albuşurile bătute spumă.
După ce combinaţia s-a omogenizat perfect, se toarnă într-un vas de Jena, uns cu unt şi tapetat cu pesmet, şi se bagă la cuptor. După ce s-a copt, se răstoarnă pe un platou.
Se serveşte caldă, garnisită cu fructe glasate.
Pofta buna!