Budinca de galbiori cu legume
PrinteazaBudinca de galbiori cu legume din: galbiori, sare, vanata, praz, rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume, oua, branza Gouda.
- 500 g gălbiori
- sare
- 1 vânătă
- 1 tijă de praz
- 3 roşii cărnoase
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri de ulei
- 200 ml supă de legume
- 2 ouă
- 150 g brânză Gouda proaspăt rasă
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă cu periuţa şi se fierb circa 5 minute în puţină apă cu sare. Apoi se scot din apă şi se lasă la scurs.
Se curăţă vânătă, se spală, se şterge şi se taie în felii groase de 1 cm. Acestea se presară cu sare şi se lasă un sfert de oră să se pătrundă, în continuare, feliile de vânătă se spală, se şterg de apă şi. se taie cuburi.
Se curăţă prazul, se spală şi se taie rondele. Roşiile se spală, se şterg, se curăţă de cotor şi se taie cubuleţe.
Se adaugă apoi în tigaie pe rând bucăţelele de vânătă, de praz, de roşie şi ciupercile şi se prăjesc 3 minute la foc puternic. Se toarnă pe deasupra supa de legume şi se dă în clocot întreaga compoziţie, după care se ia de pe aragaz şi se lasă puţin la răcit.
La final, se încorporează ouăle bătute. Ceapa şi usturoiul se cojesc, se taie cubuleţe şi se călesc în uleiul încins.
Se serveşte cu baghetă. Compoziţia se varsă într-o formă termorezistentă şi se presară cu brânză. Budinca se coace timp de 25 de minute în cuptorul încălzit în prealabil la 180 °C, până când se rumeneşte.
Pofta buna!