Budinca de galbiori cu legume

Printeaza

Budinca de galbiori cu legume din: galbiori, sare, vanata, praz, rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume, oua, branza Gouda.

Ingrediente:Budinca de galbiori cu legume

  • 500 g gălbiori
  • sare
  • 1 vânătă
  • 1 tijă de praz
  • 3 roşii cărnoase
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml supă de legume
  • 2 ouă
  • 150 g brânză Gouda proas­păt rasă

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă cu pe­riuţa şi se fierb circa 5 mi­nute în puţină apă cu sare. Apoi se scot din apă şi se lasă la scurs.

Se curăţă vânătă, se spală, se şterge şi se taie în felii groase de 1 cm. Acestea se presară cu sare şi se lasă un sfert de oră să se pătrundă, în continuare, feliile de vânătă se spală, se şterg de apă şi. se taie cuburi.

Se curăţă prazul, se spală şi se taie rondele. Roşiile se spală, se şterg, se curăţă de cotor şi se taie cubuleţe.

Se adaugă apoi în tigaie pe rând bucăţelele de vânătă, de praz, de roşie şi ciupercile şi se prăjesc 3 minute la foc puternic. Se toarnă pe deasu­pra supa de legume şi se dă în clocot întreaga compoziţie, după care se ia de pe aragaz şi se lasă puţin la răcit.

La final, se încorporează ouăle bătute. Ceapa şi usturoiul se co­jesc, se taie cubuleţe şi se călesc în uleiul încins.

Se serveşte cu baghetă. Compoziţia se varsă într-o formă termorezistentă şi se presară cu brânză. Budinca se coace timp de 25 de minute în cuptorul încălzit în prealabil la 180 °C, până când se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.