Budinca de gris cu cirese
PrinteazaBudinca de gris cu cirese
Ingrediente:
- 300 g cireşe
- 300 griş
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 1,200 I tapte
- pliculeţe cu zahăr vanilat
- 50 g unt
- 50 g pesmet
Preparare:
Pune laptele la fiert. Când începe să clocotească adaugă grisul. Când s-a încorporat bine, adaugă zahărul şi zahărul vanilat, după care lasă să se răcească.
Pune apoi gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă. Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Aşază deasupra cireşele curăţate de sâmburi şi tăiate pe jumătate. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute.
In timp ce clocoteşte laptele adaugă o ceşcuţă cu coniac sau rom. Pentru a nu se forma cocoloase, adauga grisul in ploaie si bate energic cu un tel.
Budinca de gris cu cirese
Pofta buna!
Cand eram copil, bunica imi facea budinca de gris. Foarte buna.