Budinca de gris cu cirese

Printeaza

Budinca de gris cu cirese

Budinca de gris cu cirese

Ingrediente:

  • 300 g cireşe
  • 300 griş
  • 5 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1,200 I tapte
  • pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet

Preparare:

Pune laptele la fiert. Când începe să clocotească adaugă grisul. Când s-a încorporat bine, adaugă zahărul şi zahărul vanilat, după care lasă să se răcească.

Pune apoi gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă. Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.

Aşază deasupra cireşele curăţate de sâmburi şi tăiate pe jumătate. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute.

In timp ce clocoteşte laptele adaugă o ceşcuţă cu coniac sau rom. Pentru a nu se forma cocoloase, adauga grisul in ploaie si bate energic cu un tel.

Budinca de gris cu cirese

Budinca de gris cu cirese.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Cand eram copil, bunica imi facea budinca de gris. Foarte buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.