Budinca de gris cu dulceata de caise
PrinteazaBudinca de gris cu dulceata de caise din: gris, apa, zahar, lamaie, dulceata.
- 100 g griş
- un litru apă
- 200 g zahăr tos
- zeama şi coaja rasă de la o lămâie
- dulceaţă de caise
Mod de preparare:
Apa, zahărul, zeama şi coaja rasă de lămâie se pun, într-o cratiţă, pe foc, să fiarbă. Când clocotesc, se adaugă grişul, în ploaie, şi amestecul se bate mereu cu telul, timp de cinci-şase minute.
Apoi cratiţa se ia de pe foc, se pune într-un castron cu apă rece şi compoziţia se bate cu telul timp de o jumătate de oră, până când devine pufoasă.
Se udă un vas de Jena cu apă rece, se toarnă jumătate din compoziţie, se pune dulceata, se toarnă restul compoziţiei, se pune vasul la rece, în frigider sau în cămară şi, după trei-patru ore, se răstoarnă pe o farfurie.
Se serveşte cu sos de vin.
Pofta buna!