Budinca de gris cu dulceata

Printeaza

Budinca de gris cu dulceata din: oua, gris, zahar, lapte, sare.

Ingrediente:Budinca de gris cu dulceata

  • 4 oua
  • 250 g gris
  • 150 g zahar
  • 1 l lapte
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Separi albuşu­rile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşuri­le cu zahărul. Peste acestea pui grişul în ploaie, amestecând încontinuu.

Baţi albuşurile spumă şi adaugi treptat în compoziţia făcută anterior, amestecând încet de jos în sus.

Aluatul trebuie să aibă consistenţa celui de chec. Torni în tava pentru prăjituri şi dai la cuptor.

Separat, pui laptele la fiert cu un praf de sare. Când budinca începe să se rumenească, scoţi din cuptor şi cu un polonic torni încet peste ea laptele fier­binte.

Budinca absoarbe încet laptele. După această operaţiune, dai tava din nou la cuptor încă 10 minute.

Serveşti caldă, cu dulceaţă deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.