Budinca de gris cu fructe

Printeaza

Budinca de gris cu fructe din: gris, lapte, zahar, albusuri de ou, fructe din dulceata, sare.

Ingrediente:Desert_4

  • 200g gris
  • 1 l lapte
  • 100g zahar
  • 4 albusuri batute spuma tare
  • fructe din dulceata
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert cu 2 linguri de zahar si sare. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie, timp in care se amesteca incet in vas cu o lingura de lemn. Grisul este fiert dupa 20 minute. Se lasa sa se raceasca.

Se bat albusurile spuma tare. Cand s-au legat se pune zaharul si se continua operatia pana cand zaharul nu se mai simte in compozitie. Se ia cu lingura din albus si se pune peste gris, se amesteca repede ca sa se incorporeze.

Cand totul s-a omogenizat se scoate pe un platou, se pune la rece pentru 2 ore. Se serveste budinca taiata felii groase, ornate cu fructe din dulceata sau cu marmelada de mere.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau sa fac si eu o budinca de gris

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.