Budinca de gris cu lapte, stafide si rahat

Printeaza

 

 

O reteta de budinca de gris, lapte, zahar vanilat, oua, stafide, rahat, coaja rasa de lamaie, sirop de fructe si sare.Budinca de gris cu lapte, stafide si rahat

Ingrediente :

  • 1 l lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g griş
  • 120 g zahăr
  • 5 ouă
  • 50 g sta­fide
  • 100 g rahat
  • coajă rasă de lămâie
  • sirop de fructe
  • sare

 

Mod de preparare:

Laşi stafidele la înmuiat în apă rece. Pui la fiert laptele cu un praf de sare şi vanilia şi când clocoteşte adaugi grisul în ploaie, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloaşe. Când este aproape fiert pui zahărul şi continui fierberea.

După ce a fiert şi s-a răcorit, adaugi în griş, pe rând, gălbenuşurile, stafidele înmuiate, rahatul tăiat cubuleţe şi coaja rasă de lămâie.

La final pui albuşurile bătute spumă, torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi o coci la foc potrivit aproximativ 1 oră. Laşi budinca să se răcească, apoi o răstorni pe o farfurie şi o stropeşti cu siropul de fructe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.