Budinca de gris cu sos de afine

Printeaza

Budinca de gris cu sos de afine din: griş, lapte, sare, oua, zahar, afine, zeama de lamaie, unt.

Budinca de gris cu sos de afine

Ingrediente:

  • 100 g griş
  • 500 ml lapte
  • 1 praf sare
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 200 g afine
  • zeama de la 1 lămâie
  • unt, pentru uns tava

Mod de preparare:

Prepari grişul astfel: pui lapte­le la fiert, adaugi jumătate din can­titatea de zahăr, praful de sare şi grişul în ploaie. Laşi să fiarbă până când se îngroaşă şi îl dai la răcit.

Separi albuşurile de gălbenu­şuri, iar albuşurile le baţi spumă. Incorporezi în griş gălbenuşurile, apoi albuşurile, amestecând.

Ungi o tavă cu unt şi aşezi jumătate din compoziţia de griş. Separat, torni puţină apă într-un vas, adaugi afinele, zahă­rul şi zeama de lămâie şi ţii la fiert până când se îngroaşă.

Il ţii puţin la răcorit, apoi îl torni în tavă şi aşezi deasupra restul de griş, păstrezi puţin sos şi pentru decor. Dai tavă la cuptor pârtă când se rumeneşte.

Serveşti budinca de­corată cu sosul de afine păstrat.

 

Pofta buna! 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.