Budinca de gris cu sos de vin
PrinteazaBudinca de gris cu sos de vin din: gris, lapte, zahar, oua, rom, unt.
- 300 g griş
- 1500 ml lapte
- 150 g zahar
- 3 ouă
- 50 ml rom
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 50 g unt pentru tapetat
- o lingură unt
- 150 g zahăr pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Se fierbe grişul cu laptele şi cu o jumătate din cantitatea de zahăr. Se freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr. Se amestecă cu grişul răcit, zahărul vanilat, stafidele şi albuşurile bătute spumă.
Se răstoarnă în formă unsă cu unt şi tapetată cu zahăr tos. Se pune la cuptor, la un loc potrivit, se lasă până se rumeneşte şi se desprinde de pe formă.
Se serveşte tăiată în porţii, cu sos de vin, dulce.
Pofta buna!