Budinca de gulii cu carne de porc
PrinteazaBudinca de gulii cu carne de porc din: gulii, carne de porc, smantana, orez, oua, ceapa, pesmet, condimente pentru carnea de porc, patrunjel, sare, piper, margarina.
- 15 gulii mici
- 600 g carne slaba de porc
- 500 g smantana
- 200 g orez
- 10 oua
- 1 ceapa
- 3 linguri pesmet
- 2-3 linguri condimente pentru carne de porc
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- 70 g unt sau margarina
Mod de preparare:
Dai carnea prin maşina de tocat. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Alegi orezul, îl speli şi îl fierbi în 600 ml apă uşor sărată.
Cureţi guliile şi le dai pe râzătoare, apoi le înăbuşi în 50 g de unt topit, până se înmoaie.
Iei vasul de pe foc, iar când guliile s-au mai răcit, adaugi carnea, ceapa, orezul, gălbenuşurile, sarea şi condimente după gust, verdeaţa tocată mărunt şi albuşurile bătute spumă.
Intr-o formă unsă cu untul rămas şi tapetată cu pesmet, pui compoziţia şi o introduci în cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mijlociu.
Când budinca s-a rumenit, o scoţi din cuptor şi o laşi să se mai răcească. O serveşti caldă, cu smântână.
Budinca de gulii cu carne de porc
Pofta buna!