Budinca de gulii

Printeaza

Budinca de gulii din: gulii, cartofi, ceapa, oua, smantana, cascaval, sare, piper, bulion.

Ingrediente:Budinca de gulii

  • 2 gulii
  • 6 cartofi
  • 1 ceapă
  • 4 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 300 g caşcaval
  • sare
  • piper măcinat
  • bulion
  • boia dulce
  • 1 gălbenuş, pentru uns

 

Mod de preparare:

Speli, cureţi şi dai prin râzătoare guliile, apoi cartofii. Toci fin ceapa. Separi ouăle şi baţi bine gălbenuşurile. Amesteci guliile, cartofii, ceapa, smântână, caşcavalul ras şi gălbenuşurile cu sare şi piper, după gust.

Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în compoziţie. La final, aşezi jumătate din amestec într-un vas separat şi îl combini cu bulion şi boia, după preferinţă, apoi îl răstomi într-un vas termorezistent.

Torni compoziţia rămasă, nivelezi şi mtinzi gălbenuşul bătut.

Dai totul la cuptor, 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.