Budinca de gulii
PrinteazaBudinca de gulii din: gulii, cartofi, ceapa, oua, smantana, cascaval, sare, piper, bulion.
- 2 gulii
- 6 cartofi
- 1 ceapă
- 4 ouă
- 3 linguri smântână
- 300 g caşcaval
- sare
- piper măcinat
- bulion
- boia dulce
- 1 gălbenuş, pentru uns
Mod de preparare:
Speli, cureţi şi dai prin râzătoare guliile, apoi cartofii. Toci fin ceapa. Separi ouăle şi baţi bine gălbenuşurile. Amesteci guliile, cartofii, ceapa, smântână, caşcavalul ras şi gălbenuşurile cu sare şi piper, după gust.
Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în compoziţie. La final, aşezi jumătate din amestec într-un vas separat şi îl combini cu bulion şi boia, după preferinţă, apoi îl răstomi într-un vas termorezistent.
Torni compoziţia rămasă, nivelezi şi mtinzi gălbenuşul bătut.
Dai totul la cuptor, 30 de minute.
Pofta buna!