Budinca de lamaie
PrinteazaBudinca de lamaie
Ingrediente
- 800 g brânză dulce
- 100 g unt
- 1 vârf de cuţit de sare
- 4 ouă
- 200 g smântână fermentată
- 100 g stafide
- 160 g zahăr
- coaja rasă de la o lămâie
- 50 g migdale pisate
- câte 1-2 linguri coajă de portocală şi lămâie caramelizată
Preparare:
Scurgeţi brânza. Bateţi untul spumă. Amestecaţi-l cu brânza, sarea, ouăle, smântâ
nă şi încălziţi-le, fără a le fierbe. Luaţi vasul de pe aragaz dacă se formează bule. Lăsaţi să se răcească, încorporaţi şi restul ingredientelor. Spălaţi un ghiveci de flori (018 cm) cu gaură, uscaţi-l cu un şervet şi tapetaţi-l cu tifon. Turnaţi amestecul şi puneţi o farfurie sub ghiveci.
Lăsaţi-l la frigider cea. 24 de ore. După aceea răsturnaţi-l pe farfurie şi ornaţi-l cu fructe şi coaja de lămâie şi portocală caramelizată.
Pofta buna!
Foarte buna budinca de lamaie. Un desert usor si gustos. Eu as pune si niste migdale.