Budincă de legume cu boabe de porumb
PrinteazaO reteta de budinca cu sunca si orez, mazare, ceapa, ardei gras, ciuperci, oua, unt, boabe de porumb, sare, piper, patrunjel, pesmet si sos dulce de rosii.
Ingrediente:
- 300 g orez
- 200 g mazăre
- doua cepe
- doi ardei graşi
- 300 g ciuperci
- 100 g unt
- 3 ouă
- 100 g boabe de porumb
- sare
- piper
- pătrunjel
- două linguri de pesmet
- sos dulce de roşii
Preparare:
Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare şi puţin piper, se clăteşte cu apă rece şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Mazărea se fierbe, se scurge şi se lasă la răcit.
Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie în felii sau în cubuleţe. Se topeşte jumătate din cantitatea de unt într-o cratiţă, se adaugă cepele şi ardeii tăiaţi în cubuleţe, se călesc timp de cinci minute şi se adaugă ciupercile.
Se prăjesc până când scade lichidul lăsat de ciuperci, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la răcit. Intr-un vas se pun legumele călite, mazărea şi orezul. Se condimentează, se adaugă ouăle, verdeaţa tocată şi boabele de porumb.
Se amestecă, se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu puţin unt şi presărată cu pesmet. Se pun din loc în loc cubuleţe de unt, se introduce tava în cuptor şi se coace 25-30 de minute la foc mediu. Se serveşte caldă sau rece, cu sos de roşii dulce.
Budincă de legume cu şuncă
Pofta buna!
Nu prea am facut des budinca de legume. Poate o sa fac.