Budinca de legume si branza de vaci
PrinteazaBudinca de legume si branza de vaci din: ceapa, dovlecel, mazare, oua, lapte, branza de vaci, ardei, oregano, praf de copt, usturoi, ulei, faina, sare, piper, castraveti murati, sfecla.
- o ceapă
- un dovlecel
- 400 g mazăre
- 3 ouă
- 100 ml lapte dulce
- 250 g brânză de vaci
- un ardei capia
- o lingură cu oregano
- o linguriţă cu praf de copt
- doi căţei de usturoi
- 60 ml ulei de măsline
- 50 g făină
- sare
- piper
- castraveţi muraţi
- sfeclă
Mod de preparare:
Mazărea decongelată se fierbe zece minute în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol.
Dovlecelul, ceapa şi ardeiul capia se spală, se scurg de apă, se taie cubuleţe şi se călesc în uleiul încins.
Intr-un bol se mixează ouăle cu jumătate de linguriţă cu sare şi piper după gust până îşi dublează volumul. Se adaugă brânza de vaci, laptele dulce rece, praful de copt şi usturoiul pisat. Se presară oregano şi făina, se adaugă legumele călite şi mazărea.
Se amestecă bine cu o lingură până se încorporează toate ingredientele şi se toarnă într-o tavă unsă cu ulei.
Se introduce în cuptorul încins şi se coace 30-35 de minute la foc potrivit sau până când devine aurie la suprafaţă şi compoziţia nu mai curge.
Budinca de legume si branza de vaci
Pofta buna!