Budincă de legume
PrinteazaO reteta de budinca de legume din: cartofi, morcovi, conopida, faina, unt, lapte, ou, telemea desarata, pesmet si sare.
- 100 g cartofi
- 100 g morcovi
- 100 g broccoli
- 100 g conopida
- 1 lingura faina
- 1 lingura unt
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 150 g telemea desarata
- 1 lingura pesmet
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi legumele, curătaţi-le şi fierbeţi-le întregi. Apoi tăiaţi-le în rondele şi puneti-le într-un castron. Puneţi laptele la fiert. Când începe să clocotească, adăugaţi în el făina amestecată cu puţină apă rece. Fierbeţi 10 minute, amestecând mereu, ca să nu se prindă de vas.
Lăsaţi sosul să se răcească şi adăugaţi în el oul bătut şi telemeaua rasă. Omogenizaţi compoziţia şi turnati-o peste legume.
Amestecaţi bine ingredientele şi puneţi-le într-o tavă unsă şi tapetată cu pesmet. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când legumele se rumenesc uniform.
Pofta buna!