Budinca de macaroane cu ceapa si smantana

Printeaza

Budinca de macaroane cu ceapa si smantana din: caşcaval, macaroane, unt topit, smantana pentru gatit, lapte, ceapa, sare.

Budinca de macaronae cu ceapa si smantana

Ingrediente:

  • 250 g caşcaval
  • 400 g macaroane
  • 40 g unt topit
  • 150 ml smântână pen­tru gătit
  • 300 ml lapte
  • 2 cepe
  • sare

Mod de preparare:

Tai ceapa în două, apoi în felii subţiri. O căleşti într-o tigaie, în unt, amestecând continuu, până devine aurie.

Dai în clocot o cantitate suficientă de apă cu sare, apoi fierbi macaroanele al dente, timp de 10 minute. încălzeşti cuptorul la 220°C. Razi caşcavalul.

Dai în clocot laptele cu smântână, apoi adaugi jumătate din cantitatea de caşcaval ras şi amesteci până când se topeşte. Apoi iei vasul de pe foc.

Ungi cu unt un vas termorezistent, scurgi bine pastele, apoi le torni în vas. Adaugi caşcavalul rămas şi condimentezi cu sare şi piper.

Torni deasu­pra sosul de caşcaval, apoi dai vasul în cuptorul fierbinte. Laşi să se coa­că budinca timp de 20 de minute, până se topeşte caşcavalul.

Scoţi vasul de la cuptor şi aşezi deasu­pra ceapa călită. Serveşti budincă imediat, alături de o salată de sezon. Dacă doreşti, poţi adăuga deasupra şi rondele de praz călite în unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.