Budinca de macaroane cu ceapa si smantana
PrinteazaBudinca de macaroane cu ceapa si smantana din: caşcaval, macaroane, unt topit, smantana pentru gatit, lapte, ceapa, sare.
Ingrediente:
- 250 g caşcaval
- 400 g macaroane
- 40 g unt topit
- 150 ml smântână pentru gătit
- 300 ml lapte
- 2 cepe
- sare
Mod de preparare:
Tai ceapa în două, apoi în felii subţiri. O căleşti într-o tigaie, în unt, amestecând continuu, până devine aurie.
Dai în clocot o cantitate suficientă de apă cu sare, apoi fierbi macaroanele al dente, timp de 10 minute. încălzeşti cuptorul la 220°C. Razi caşcavalul.
Dai în clocot laptele cu smântână, apoi adaugi jumătate din cantitatea de caşcaval ras şi amesteci până când se topeşte. Apoi iei vasul de pe foc.
Ungi cu unt un vas termorezistent, scurgi bine pastele, apoi le torni în vas. Adaugi caşcavalul rămas şi condimentezi cu sare şi piper.
Torni deasupra sosul de caşcaval, apoi dai vasul în cuptorul fierbinte. Laşi să se coacă budinca timp de 20 de minute, până se topeşte caşcavalul.
Scoţi vasul de la cuptor şi aşezi deasupra ceapa călită. Serveşti budincă imediat, alături de o salată de sezon. Dacă doreşti, poţi adăuga deasupra şi rondele de praz călite în unt.
Pofta buna!