Budinca de macaroane cu sunca si arpagic

Printeaza

Budinca de macaroane cu sunca si arpagic din: macaroane, sare, jambon, branza Gouda, sos bechamel, lapte, branza topita, piper, arpagic.

Ingrediente:Budinca de macaroane cu sunca si arpagic

  • 500 g macaroane
  • sare
  • 200 g jambon
  • 100 g brânză Gouda
  • 250 ml sos bechamel
  • 150 ml lapte
  • 200 g brânză topită
  • piper
  • 3 linguri de rondele de arpagic verde (sibulet)

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele al dente într-o cantitate generoasă de apă cu sare, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Se încălzeşte în prealabil cuptorul la 225 °C (ventilator 200 °C). Se taie jambonul cubuleţe, apoi se rade brânza Gouda. Se amestecă sosul bechamel cu laptele şi se dau ambele în clocot, după care seîncorporează brânza topită şi se condimen tează eventual cu sare şi piper.

Intr-o formă termorezistentă unsă cu grăsime se aşează alternativ un strat de paste şi unul de jambon, între care se toarnă sosul.

La final, peste budincă se toarnă sosul rămas şi se presară brânză. Budinca se bagă în cuptorul încins, pe al doilea nivel de jos şi se coace 20 de minute. Se serveşte cu arpagic verde presărat pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.