Budinca de macaroane cu sunca si ciuperci cu sos de rosii
PrinteazaBudinca de macaroane cu sunca si ciuperci cu sos de rosii
- 350 g macaroane
- 180 g unt
- 60 g şuncă
- 60 g limbă afumată fiartă
- 150 ciuperci
- 100 g caşcaval
- 1-2 pahar lapte
- sare
- puţin zahăr
- pesmet de casă
Mod de preparare:
Macaroanele se fierb, se taie bucăţi şi se încălzesc în unt cu şunca şi limba tăiată, cu ciupercile tăiate şi sotate.
Se amestecă cu sosul alb făcut din uni, făină, lapte şi sare cu 4 ouă crude şi cu caşcavalul ras.
Se unge o formă de budincă cu unt, se presară cu pesmet, se pun macaroanele şi se dă la cuptor moderat 30-35 minute.
Cînd este făcută se răstoarnă pe un platou.
Separat se serveşte sos de roşii cu Madera .
Budinca se poate prepara si fără şuncă, limbă şi ciuperci. în acest caz, se majorează cantitatea de caşcaval (in loc de 100 g se pune 150 g).
Pofta buna!