Budinca de malai cu vanilie
PrinteazaBudinca de malai cu vanilie din: malai, faina, sare, zahar, praf de copt, oua, lapte, vanilie, untdelemn.
- 170 g mălai
- 120 g făină
- o jumătate de linguriţă sare
- 150 g zahăr
- o jumătate de pachet praf de copt
- 2 ouă
- 250 ml lapte bătut
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 20 ml untdelemn
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Mălaiul, faina, sarea, 100 g zahăr şi praful de copt se amestecă bine. Ouăle se bat bine şi se includ în lapte împreună cu esenţa de vanilie, apoi se toarnă peste ingredientele amestecate.
Se unge bine cu untdelemn o formă în care se toarnă compoziţia. Se coace la foc potrivit. Se serveşte cu smântână, îndulcită cu restul de zahăr, sau cu frişcă.
Pofta buna!