Budinca de malai cu vanilie

Printeaza

Budinca de malai cu vanilie din: malai, faina, sare, zahar, praf de copt, oua, lapte, vanilie, untdelemn.

Ingrediente:Budinca de malai cu vanilie

  • 170 g mălai
  • 120 g făină
  • o jumătate de linguriţă sare
  • 150 g zahăr
  • o jumătate de pachet praf de copt
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte bătut
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • 20 ml untdelemn
  • 200 g smântână

 

Mod de preparare:

Mălaiul, faina, sarea, 100 g zahăr şi praful de copt se ames­tecă bine. Ouăle se bat bine şi se includ în lapte împreună cu esenţa de vanilie, apoi se toarnă peste ingredientele ameste­cate.

Se unge bine cu untdelemn o formă în care se toarnă compoziţia. Se coace la foc potrivit. Se serveşte cu smântână, îndulcită cu restul de zahăr, sau cu frişcă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.