Budinca de mandarina cu frisca
PrinteazaBudinca de mandarina cu frisca
Ingrediente:
- 4 oua
- 400 ml lapte
- 150 g de zahar pudra
- 1/4 baton de vanilie
- 25 g de gelatina
- 3 portocale mici sau mandarine
- 3-4 linguri apa rece
- 250 g de frisca
Mod de preparare:
Pentru inceput se prepara gelatina. Se tine in apa rece timp de 30 de minute si se dizolva in 6-8 linguri de lapte clocotit, apoi se pune sa fiarba la baie de aburi pana capata consistenta unei creme gelatinoase.
Dupa aceea, se baga la rece si, din cand in cand, se mai amesteca sa nu se branzeasca. Separat, intr-un bol, se desfac ouale si se mixeaza cu zaharul pudra, vanilia si laptele. Se pun la fiert la baie de aburi.
Se adauga gelatina, se da la rece si se amesteca usor pana se raceste. Se curata portocalele de coaja si de pielite, se zdrobesc cu blenderul si se trec prin sita sa nu ramana nicio coaja.
Dupa ce compozitia incepe sa se intareasca, se bate frisca si se incorporeaza in crema fiarta impreuna cu pulpa de portocale sau mandarine si se amesteca bine.
Crema se pune in paharele umeziteti se baga la frigider. Se orneaza cu felii de portocale sau mandarine si frisca optional si se serveste rece.
Budinca de mandarina cu frisca
Pofta buna!
Buna budinca cu frisca. Un desert foarte gustos.