Budinca de mere cu migdale
PrinteazaBudinca de mere cu migdale din: mere, unt, chifle, zahar, lapte, migdale, lamaie.
- 8-10 mere
- 6 chifle mari
- 250 g unt
- 65 g migdale pisate fin
- 125 g zahăr
- o cană de lapte
- coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare:
Merele se curăţă, se rad pe râzătoare de sticlă, sau se taie felii foarte subţiri, se presară cu zahăr şi se lasă să stea.
Chiflele se curăţă de coajă, se taie felii subţiri şi se opăresc cu o ceaşcă mare de lapte în clocote. Untul se freacă uşor, se adaugă migdalele pisate fin, zahărul tos, gălbenuşurile, coaja rasă de la o lămâie.
Se amestecă toate la un loc; la urmă se adaugă merele şi albuşul bătut. Apoi se unge o formă, se toarnă compoziţia în ea şi se coace 30-40 minute.
Se serveşte caldă, cu sos de mere ori de vin, dulce.
Pofta buna!