Budinca de mere cu rom
PrinteazaBudinca de mere cu rom din: mere, zahar, oua, lapte, rom, unt, pesmet.
- 1 kg mere
- 5 linguri zahăr pudră
- 5 ouă
- un pahar lapte
- un pahar rom
- două prafuri zahăr vanilat
- 2 linguri unt şi 2 pesmet, pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Merele se spală, se curăţă de coajă şi se dau pe râzătoare. Gălbenuşurile şi zahărul pudră se freacă bine într-un castron, cu o lingură de lemn, până devin o pastă spumoasă.
Se adaugă, amestecând uşor, merele rase, pesmetul înmuiat cu rom, praful de vanilie şi albuşurile bătute spumă şi, după ce compoziţia s-a omogenizat, se toarnă într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet, se bagă în cuptor şi se coace în circa 20 de minute, la foc moderat.
Se serveşte pudrată cu puţin zahăr vanilat ori cu sos de vanilie.
Pofta buna!