Budinca de mere cu scortisoara

Printeaza

Budinca de mere cu scortisoara din: mere, unt, oua, faina, zahar, lapte, scortisoara, pesmet, sare.

Ingrediente:Budinca de mere cu scortisoara

  • 1 kg mere
  • 150 g unt
  • 5 ouă
  • 150 g făină
  • 150 g zahăr tos
  • 100 ml lapte fiert
  • 200 g scorţişoară
  • 2 linguri pesmet
  • zahăr vanilat
  • sare
  • unt şi pesmet pentru uns şi tapetat

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se curăţă de coajă, se dau pe râzătoare, după care se călesc şi se lasă deoparte să se răcească. Apoi se pune untul într-o cratiţă, pe foc, ca să se încingă.

Când e aproape încins, se toarnă peste el, încetul cu încetul şi, frecând mereu cu o lingură de lemn, făina, veghind să nu se rume­nească.

Când amestecul a căpătat o culoare roz-gălbuie, se stinge cu laptele, turnat deasupra încetul cu încetul şi, frecând mereu cu aceeaşi lingură de lemn, ca să nu rămână cocoloaşe, după care se lasă să scadă până când capătă consistenţa unui sos gros.

Se ia de pe foc, se lasă să se răcească, dar nu de tot, şi se adaugă, pe rând, amestecând mereu, gălbenuşurile frecate cu zahărul tos şi cu scorţişoara, merele rase, albuşul bătut spumă tare şi un praf de sare.

După omogenizare, compoziţia se toarnă într-un vas de Jena uns cu unt şi tapetat cu pesmet, se bagă în cuptor şi se coace în circa 20 de minute la foc moderat.

Se serveşte simplă, pudrată cu zahăr vanilat, ori cu sos de vanilie sau de vin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.