Budinca de mere cu sos de zahar ars
PrinteazaBudinca de mere cu sos de zahar ars din: oua, unt, zahar, faina, mere, scortisoara, unt, rom, suc de lamaie.
- 2 ouă
- 150 g unt
- 125 g zahăr pudră
- 100 g făină
- 250 g mere
- puţină scorţişoară
- unt pentru uns
Pentru sos de zahăr ars:
- 50 g zahăr
- 100 ml apă
- 1 jumătate linguriţă făină
- 4-5 linguriţe rom
- 1 jumătate linguriţă suc de lămâie şi de portocală
Mod de preparare:
Se curăţă merele şi se taie în felii subţiri. Intr-o farfurie se pune untul topit şi, în altă farfurie, scorţişoara amestecată cu 25 g zahăr.
Se trec feliile de mere mai întâi prin unt, apoi prin scorţişoară şi zahăr şi se tapetează fundul şi părţile laterale ale unui vas de Jena uns cu unt.
Se freacă 100 g unt cu 100 g zahăr pudră, se adaugă un ou şi puţină făină, apoi al doilea ou şi restul se făină, se freacă în continuare, energic, până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
Se răstoarnă pasta respectivă în vasul de Jena tapetat cu mere, se acoperă şi se coace o oră şi jumătate la bain-marie. Se răstoarnă şi se serveşte cu sos de zahăr ars.
Sosul de zahăr ars se prepară astfel: se rumeneşte zahărul într-o tigaie. Se stinge cu apă amestecată cu celelalte elemente enumerate mai sus, se lasă să fiarbă câteva minute, până când se dizolvă zahărul ars.
La sosul preparat se adaugă cele patru-cinci linguriţe de rom.
Pofta buna!