Budinca de mere umplute
PrinteazaBudinca de mere umplute din: lapte, unt, zahar, oua, mere.
- 250 ml lapte
- 80 g unt
- 35 g zahăr
- 5 ouă
- 6 mere
- unt pentru uns
Mod de preparare:
Laptele, untul proaspăt şi zahărul se fierb la un loc până capătă consistenţa unei creme în care, după ce se răceşte, se pun gălbenuşurile.
Intre timp se curăţă merele de coajă, li se taie un capac, se scobesc înăuntru, se umple golul cu dulceaţă sau marmeladă, şi se aşează capacul ce a fost tăiat pe deasupra. Albuşul se bate spumă şi se adaugă la crema de mai sus.
Se unge o formă cu unt, se aşează merele unul lângă altul în ea, şi se toarnă peste ele crema preparată mai sus. Această budincă trebuie să se coacă, timp de o oră, în cuptor.
Pofta buna!