Budinca de migdale cu frisca
PrinteazaBudinca de migdale cu frisca din: frisca, unt, faina, migdale, oua, zahar, pesmet.
- 300 g frişcă
- 60 g unt
- 50 g făină
- 60 g migdale opărite, curăţate de coajă şi tocate mărunt
- 6 ouă
- 100 g zahăr pudră
- unt şi pesmet pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Untul se pune într-o cratiţă, ca să se încingă. Când s-a încins, se pun făina şi migdalele şi se amestecă, energic cu lingura de lemn până când se încorporează bine.
Se adaugă frişca bătută şi se amestecă totul cu telul pe foc, până când s-a îngroşat. Se ia de pe foc, se toarnă compoziţia într-un castron de porţelan şi se bate în continuare cu telul, până când s-a răcit.
Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, zahărul pudră, amestecând continuu cu telul. Se pun apoi abuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor.
Se unge cu unt o formă de budincă, se toarnă în ea compoziţia şi se fierbe la bain-marie o oră. Se serveşte cu sos de vanilie.
Pofta buna!