Budinca de migdale sau de alune
PrinteazaBudinca de migdale sau de alune din: unt, franzela, zahar, oua, migdale, pesmet.
- 80 g unt
- o franzelă
- 80 g zahăr pudră
- 6 ouă
- 120 g migdale (sau alune)
- unt şi pesmet pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Untul se freacă spumă, se adaugă zahărul, franzela înmuiată în lapte, stoarsă şi trecută prin sită, apoi, pe rând, gălbenuşurile, se amestecă bine şi după aceea se pun şi migdalele, opărite, curăţate de pieliţele uscate şi trecute prin maşina de nuci, iar la sfârşit se pun albuşurile bătute spumă tare.
Compoziţia se toarnă într-o formă de budincă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet foarte fin şi se fierbe la aburi 35-40 de minute. Se serveşte cu sos de vin.
Când se face din alune, ele nu se opăresc, ci se prăjesc puţin în cuptor şi se curăţă de pieliţe.
Pofta buna!