Budinca de orez cu alune

Printeaza

Budinca de orez cu alune din: orez, zahar, lapte, alune, unt, vanilie, oua, pesmet, smantana.

Ingrediente:Budinca de orez cu alune

  • 200 g orez
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 l lapte
  • 100 g alune
  • 100 g unt
  • o jumătate baton vanilie
  • 2 ouă
  • unt şi pesmet pentru uns şi tapetat

Pentru sodo de frişcă:

  • 6 gălbenuşuri
  • 500 ml smântână pentru frişcă
  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Orezul şi alunele, prăjite şi curăţate de coajă, se fierb în lapte, amestecând mereu. Când amestecul e fiert, se răceşte şi se adaugă batonul de vanilie.

Untul se freacă spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile, orezul şi alunele fierte, albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor.

Se unge o formă cu unt, se tapetează cu pesmet, se toarnă compoziţia şi se fierbe la bain-marie o jumătate de oră.

Se serveşte cu şodo de frişcă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.