Budinca de orez cu alune
PrinteazaBudinca de orez cu alune din: orez, zahar, lapte, alune, unt, vanilie, oua, pesmet, smantana.
- 200 g orez
- 100 g zahăr pudră
- 1 l lapte
- 100 g alune
- 100 g unt
- o jumătate baton vanilie
- 2 ouă
- unt şi pesmet pentru uns şi tapetat
Pentru sodo de frişcă:
- 6 gălbenuşuri
- 500 ml smântână pentru frişcă
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Orezul şi alunele, prăjite şi curăţate de coajă, se fierb în lapte, amestecând mereu. Când amestecul e fiert, se răceşte şi se adaugă batonul de vanilie.
Untul se freacă spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile, orezul şi alunele fierte, albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor.
Se unge o formă cu unt, se tapetează cu pesmet, se toarnă compoziţia şi se fierbe la bain-marie o jumătate de oră.
Se serveşte cu şodo de frişcă.
Pofta buna!