Budinca de orez cu banane
PrinteazaBudinca de orez cu banane din: orez integral, lapte, banane, zahar brun, creme double, cardamom, lamaie, menta, cocos, menta.
- 120 g orez integral patna
- 1-1,5 l lapte integral
- 5 banane bine coapte
- 4 linguri de zahăr brun
- 3-4 linguri de creme double
- 10 g capsule verzi de cardamom
- 2 linguri de coajă rasă de la 1 lămâie netratată
- 1/2 de legătură de mentă
- 100 g cremă dulce de cocos
- frunzuliţe de mentă pentru ornat
Mod de preparare:
Orezul se clăteşte, apoi se dă în clocot în jumătate de litru de lapte. Se va folosi o oală antiaderentă. In continuare, se dă focul mai mic şi se lasă orezul să fiarbă 35-45 de minute, până când a absorbit tot laptele. Se amestecă frecvent.
Bananele se descojesc şi se pasează fin împreună cu zahărul, creme double si cardamomul. Se încorporează coaja de lămâie şi menta tocată fin.
Crema de banane şi restul laptelui se înglobează în orezul fiert şi se lasă la răcit. La final, se amestecă în orez şi crema de cocos.
Budinca se împarte apoi în castronele şi se ornează cu frunze de mentă.
Pofta buna!