Budinca de orez cu branza sarata
PrinteazaBudinca de orez cu branza sarata din: dovlecei, branza, oua, faina, orez, ulei, coriandru, usturoi, verdeata, iaurt, faina, sare, piper.
- 1,5 kg dovlecei
- 500 g brânză sărată
- 6 ouă
- 200 g orez
- 6 linguri de făină
- 100 ml ulei
- 1 linguriţă de boabe de coriandru
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel sau mărar
- sare
- piper
- 200 ml iaurt
- 3 linguri de făină
Mod de preparare:
Curăţă dovleceii de coajă şi rade-i pe răzătoarea mare. Adaugă 4 ouă, brânza rasă, orezul spălat, făina, usturoiul pisat şi coriandrul zdrobit. Sărează şi piperează după gust. Adaugă uleiul şi omogenizează.
Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu ulei şi făină, nivelează compoziţia, presară deasupra 3 linguri de făină. într-un castron amestecă cele două ouă cu iaurtul şi toarnă deasupra.
Coace budinca timp de aproximativ 35-40 de minute, sau până se rumeneşte frumos şi devine fermă.
Scoate budinca din tavă după ce s-a răcorit şi serveşte-o decorată cu verdeaţă.
Pofta buna!