Budinca de orez cu coaja de lamaie si scortisoara

Printeaza

Budinca de orez cu coaja de lamaie si scortisoara din: coaja de lamaie, unt, sare, orez cu bob lung, lapte, zahar, oua, scortisoara.

Budinca_de_orez_cu_coaja_de_lamaie_si_scrtisoara

Ingrediente:

  •  coaja de la 3 lămâi, desprinsă în fâşii mai mari
  •  2 linguri unt
  •  1 linguriţă sare
  •  2 ceşti orez cu bobul lung
  •  2 ceşti lapte fierbinte
  •  1 /ceaşcă zahăr
  •  5 gălbenuşuri
  •  scorţişoară pentru pudrat

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert 11 de apă; se adaugă bucăţi mari de coajă de lămâie, unt şi sare. Se adaugă orezul, se reduce tempe­ratura, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să se înăbuşe timp de 30 hnin. Se toarnă deasupra lapte fierbinte şi se mai înăbuşă cca 10 min. Se adaugă în vas zahăul până se dizolvă.

Se bat gălbenuşurile într-un vas cu câteva lin­guri de amestec de orez; se înglobează în compo­ziţia de orez şi se lasă să mai fiarbă totul timp de încă cca 10 min. până ce se îngroaşă.

Se îndepărtează fâşiile de coajă de lămâie şi ore­zul se repartizează în boluri. Se presară scorţişoară.

Budinca de orez cu coaja de lamaie si scortisoara

Budinca_de_orez_cu_coaja_de_lamaie_si_scrtisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.