Budinca de orez cu coaja de lamaie si scortisoara
PrinteazaBudinca de orez cu coaja de lamaie si scortisoara din: coaja de lamaie, unt, sare, orez cu bob lung, lapte, zahar, oua, scortisoara.
Ingrediente:
- coaja de la 3 lămâi, desprinsă în fâşii mai mari
- 2 linguri unt
- 1 linguriţă sare
- 2 ceşti orez cu bobul lung
- 2 ceşti lapte fierbinte
- 1 /ceaşcă zahăr
- 5 gălbenuşuri
- scorţişoară pentru pudrat
Mod de preparare:
Se pune la fiert 11 de apă; se adaugă bucăţi mari de coajă de lămâie, unt şi sare. Se adaugă orezul, se reduce temperatura, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să se înăbuşe timp de 30 hnin. Se toarnă deasupra lapte fierbinte şi se mai înăbuşă cca 10 min. Se adaugă în vas zahăul până se dizolvă.
Se bat gălbenuşurile într-un vas cu câteva linguri de amestec de orez; se înglobează în compoziţia de orez şi se lasă să mai fiarbă totul timp de încă cca 10 min. până ce se îngroaşă.
Se îndepărtează fâşiile de coajă de lămâie şi orezul se repartizează în boluri. Se presară scorţişoară.
Budinca de orez cu coaja de lamaie si scortisoara
Pofta buna!